21.09.2021. Svečanom sednicom lokalnog parlamenta danas je u sali Kulturnog centra „Dositej Obradović“ obeležen Dan opštine Batočina, 21. septembar.
Svečanom zasedanju Skupštine opštine Batočina, koja je, zbog aktuelne epidemiološke situacije, održana u znatno užem obimu nego inače i uz poštovanje protivepidemijskih mera, pored odbornika prisustvovao je mali broj zvanica, odnosno, članovi Opštinskog veća opštine Batočina, direktori ustanova i preduzeća i dobitnici septembarskih nagrada opštine Batočina za 2020.godinu.
Pristune goste na početku zasedanja pozdravila je dr Marija Mitrašinović, predsednica Skupštine opštine Batočina, a nakon nje i predsednik opštine Zdravko Mladenović, koji je svečanosti prisustvovao putem interneta.

Na sednici su uručene „Septembarske nagrade opštine Batočina“, zaslužnim pojedincima, a u znak priznanja za izuzetne rezultate i zasluge koji doprinose afirmaciji, ostvarenju razvoja i ukupnog napretka opštine. Ovogodišnji dobitnici nagrada su: Branko Stefanović iz Brzana, član Opštinskog veća opštine Batočina, Gordana Bratković iz Badnjevca, knjižničar Narodne  biblioteke „Vuk Karadžić“, Miljojko Krstović iz Batočine, penzionisani nastavnik matematike OŠ „Sveti Sava“ u Batočini, Невена Вучковић из Баточине, кошаркашица и члан репрезентације Србије за играчице до 20 година, dobrovoljni davaoci krvi, Tatjana Stanisavljević iz Batočine, Srboljub Miladinović iz Batočine, Svetislav Radošević iz Batočine i Slobodan Babić iz Batočine, kao i đaci generecije srednje i osnovne škole, Jovani Bugarčić i Milošu Veljkoviću.
Pre svečanog zasedanja Skupština opštine Batočina održala je, redovno, deveto po redu zasedanje, takođe u sali kulturnog centra. Na sednici je za direktora pomenutog kulturnog centra imenovan Saša Golubović, dosadanji vršilac dužnosti direktora ustanove. Pored toga, sednicu je obeležilo usvajanje drugog rebalansa budžeta opštine Batočina za 2021. godinu i šestomesečni izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu opštine Batočina za 2021. godinu.